Metaaltechniek & Machinebouw

Maatwerk

Havelaar metaaltechniek maakt graag maatwerk. Unieke producten of kleine series zijn ons specialisme. We werken een goed idee graag samen met u uit.

Vraag ons dus gerust om uw idee uit te werken, te produceren of te verbeteren. We beschikken over moderne middelen ter ondersteuning van dit proces. Denk hierbij aan 2D en 3D CAD systeem (Solid Works), automatisch zagen, watersnijden en in eigen beheer conserveren door 2K coaten. Onze technische mensen worden doorlopend geschoold om van de laatste technieken op de hoogte te zijn en zijn zeer gemotiveerd om uw product succesvol af te leveren.

Productieproces
Wat we doen, doen we graag goed en bij voorkeur zelf. Vandaar dat we bij Havelaar metaaltechniek vele processen in huis beheersen en uitvoeren. Wij zagen, knippen, zetten, lasersnijden, watersnijden, draaien, frezen, boren, tappen, ruimen, ponsen, slijpen en monteren in eigen beheer. Op die manier zijn we in staat het gehele proces te beheersen om korte doorlooptijden te realiseren. In onze productieruimte hebben we de beschikking over onder andere een automatische zaaginstallatie, knipschaar en kantpers, een lasersnijder, een watersnijinstallatie, diverse lasbronnen waaronder een lasrobot, een draaierij, een boorstraat en een ponsknipinstallatie. We putten uit een grote voorraad staf en plaatmateriaal in RVS, aluminium en staal en hebben ook diverse exoten, kunststoffen en slijtvaste staalsoorten op voorraad.

Materiaal

Wij gebruiken doorgaans metalen zoals aluminium, roest vast staal en ijzer maar we werken ook met brons, messing, verenstaal, kunststoffen, hout en vele andere materialen om precies het eindresultaat te krijgen dat uw wenst.

Maatwerk in RVS
Bij Havelaar Metaaltechniek maken wij regelmatig onderdelen van RVS. Roest Vast Stalen producten die wij kunnen fabriceren zijn pijlbuizen, speciaal gereedschap, beschermbuizen, pijlpotten, hekwerken, beugels, platen, tafels, plantenbakken. Deze producten hebben gemeen dat zij allen op maat gemaakt worden op wens van de klant. De toegepaste materialen zijn onder andere staal, aluminium en RVS (roest vast staal). Als finishing touch kunnen wij deze producten beitsen, borstelen, slijpen, schuren etc. Ook voor de ontwikkeling van producten bent u aan het juiste adres. Naast het fabriceren van rvs producten, maken en ontwikkelen wij ook trappen, balustrades, hekwerken, gereedschap. Vraag eens naar alle mogelijkheden met RVS!

Producten

Maatwerk in metalen gereedschap
Bij Havelaar Metaaltechniek maken wij regelmatig gereedschappen van metaal. Gereedschappen die wij kunnen fabriceren zijn handschoffels, handheien, putscheppen, tegelklemmen, maar ook vormmallen, speciaal gereedschap, buisklemmen, kabelrollen (mosterdpotten), T‑sleutels, lasklemmen en haken. Voor al deze gereedschappen geldt dat wij ze op maat maken op wens van de klant. De toegepaste materialen zijn onder andere staal, aluminium en RVS (roestvast staal). Als finishing touch kunnen wij deze gereedschappen conserveren middels natlakken, verzinken etc. Ook voor de ontwikkeling van gereedschappen bent u aan het juiste adres. Naast het fabriceren van gereedschap, maken en ontwikkelen wij ook trappen, balustrades, hekwerken, RVS constructies.

Meer voorbeelden van gereedschap van metaal: vetemmers, uithouders, optrekhaken, maatbekers, trechters, verlengde heftruck lepels, paalheien en hijswerktuigen.

Wilt u speciaal gereedschap laten vervaardigen, neem dan contact met ons op voor maatwerk in metaal.

Maatwerk in constructies
Wij kunnen u voorzien van diverse constructiewerkzaamheden. Zo vervaardigen wij regelmatig liftschachten, RVS silo’s, draaibruggen, bordessen en stuwconstructies. Deze constructies worden door ons op maat vervaardigt en kunnen desgewenst gelakt worden in onze lakstraat. Andere constructiewerken die we recent realiseerde zijn constructies voor transportwagens, materiaal stellingen en ook trappen, balustrades en leuningwerk in staal, rvs en aluminium.

Maatwerk in hekwerken en raambeveiliging
Zoekt u een exclusief hekwerk? Wij kunnen een uniek exemplaar voor u maken. Dit bereiken we door een hek voor u te ontwerpen dat bij u, uw huis en uw omgeving past. Vervolgens produceren we dit met de grootste zorg. Alle unieke hekken worden geschopeerd en gelakt en zijn voorzien van RVS hang en sluitwerk. Ditzelfde geldt voor de raambeveiliging die we ontwerpen. We houden rekening met de functie van het gebouw zodat uw ruimte geen gevangenis wordt, maar functioneel en esthetisch beveiligd is. Andere beveiligingsproducten die we regelmatig maken zijn rolpoorten, balkonhekken, klimbeveiliging, plasplaten, aanrijbeveiliging en toegangspoorten.

Maatwerk in design, decoratie en tuinartikelen
Voor tuinhaarden, houtrekken, plantenbakken, vijverranden in een verschillende materialen hoeft u niet verder te zoeken. Maatwerk voert ook hier de boventoon en we kunnen u dan ook helpen met het ontwerp hiervan. We leveren ook barbecue’s, RVS tafels, schoorsteenkappen, windwijzers, tuinbanken en nog veel meer stalen artikelen.